Enkla Vanor för att Förbättra ditt Välmående [Tips & Råd]

Du borde inte försöka bota ögonen utan huvudet eller huvudet utan kroppen, så du borde inte heller försöka bota kroppen utan själen …. för en del kan aldrig bli bra om inte helheten är bra.

I dagens samhälle fokuserar vi ofta på delar av helheten, till skillnad från helheten i sig när det kommer till hälsa. Till exempel kan vi försöka öka vårt D-vitaminintag genom att ta vitaminer, eller så kan vi försöka gå ner i vikt genom styrketräning.

Även om vitaminer och styrketräning är fantastiskt för din hälsa är det viktigt att du stödjer ditt personliga välbefinnande från alla fronter. Personligt välbefinnande inkluderar alla aspekter av din hälsa, inte bara delar av den. Genom att överväga hur enskilda delar av kroppen fungerar tillsammans kan du stödja ditt personliga välbefinnande ur alla perspektiv.

Även om denna uppgift kan låta skrämmande är det att stödja ditt personliga välbefinnande. viktigt för ett hälsosamt liv, och det är lättare om du får hjälp av erfarna experter. Nedan kan du lära dig om 7 enkla vanor att börja för att stödja personligt välmående. Dessa vanor kan hjälpa dig att förbättra ditt personliga välbefinnande en dag i taget.

Definiera välbefinnande

Innan vi dyker in i 7 enkla vanor för att stödja ditt personliga välmående, låt oss definiera välbefinnande. Friskvård och välbefinnande är ord som ofta kastas runt och används synonymt med hälsa. Även om välbefinnande och hälsa går hand i hand, är dessa två termer inte identiska.

Välbefinnande är mer omfattande genom att det inkluderar att förbättra hela dig på ett holistiskt sätt. Hälsa, i jämförelse, fokuserar helt och hållet på din kroppsfunktion.

Välbefinnande kan defnieras på följande sätt: Välbefinnande omfattar en frisk kropp, ett sunt sinne, och en lugn ande. Njut av resan medan du strävar efter välbefinnande.

Ett annat sätt att tänka på välbefinnande är att överväga denna definition: Hälsa är ett tillstånd av kroppen. Välbefinnande är ett tillstånd att vara.

Välbefinnande definieras ofta som ett holistiskt förhållningssätt till hälsa även inom den akademiska sfären.

Holistisk hälsa är ett förhållningssätt till livet som tar hänsyn till mångdimensionella aspekter av välbefinnande. Det uppmuntrar individer att känna igen hela människan: fysisk, mental, känslomässig, social, intellektuell och andlig.

Det behöver inte sägas att personligt välbefinnande omfattar hälsa, men det sträcker sig långt bortom det.

Varför personligt välbefinnande är viktigt

Nu när vi förstår skillnaden mellan hälsa och välbefinnande är det viktigt att prata om varför personligt välbefinnande är viktigt.

I den moderna världen är det lätt att fokusera helt och hållet på den kroppsliga hälsan. Hälsa är lätt att mäta och kvantifierbar eftersom den bestäms av din kropps naturliga och biologiska processer. Friskvård, å andra sidan, är svårare att mäta, men det är lika viktigt.

Välbefinnande har visat sig förbättra både fysisk och mental hälsa. Genom att fokusera på övergripande välbefinnande kan individer uppleva förbättrad hälsa på ett antal sätt, inklusive fysisk, andlig, social, yrkesmässig, intellektuell och emotionell hälsa.

Välbefinnande är en holistisk integration av fysiskt, mentalt och andligt välbefinnande, som ger bränsle till kroppen, engagerar sinnet och vårdar själen.

Som denna definition förklarar kan välbefinnande förbättra din fysiska, mentala och andliga hälsa. Samtidigt kan det hjälpa dig att skapa ett liv som du älskar och återspeglar den bästa versionen av dig själv.

7 enkla vanor att börja idag för att stödja personligt välbefinnande

Låt oss utan vidare fokusera på 7 enkla vanor att börja idag för att vårda ditt personliga välbefinnande.

Gå till sängs tidigare

Alla vet hur viktigt det är för att få en god natts vila. Sömn är avgörande för varje process i kroppen, vilket påverkar vår fysiska och mentala funktion nästa dag, vår förmåga att bekämpa sjukdomar och utveckla immunitet, och vår ämnesomsättning och risk för kroniska sjukdomar.

Sömn är verkligen tvärvetenskaplig eftersom den berör alla aspekter av hälsan. Utan sömn kommer vi helt enkelt inte att kunna fungera som vi borde. för att se till att du får tillräckligt med sömn varje natt, börja gå och lägga dig tidigare. Något så enkelt som att gå och lägga dig bara 30 minuter tidigare på natten kan hjälpa dig att få en god natts sömn.

Följ solen

Om du verkligen vill maximera din sömn, tänk på att jaga solen. Med att jaga solen menar vi att gå och lägga oss när solen går ner och att vakna upp när solen går upp. Detta tillvägagångssätt säkerställer att du får tillräckligt med sömn samtidigt som du synkroniserar din dygnsrytm med solen.

Dyrgrytmer är fysiska, mentala och beteendemässiga förändringar som följer en 24-timmarscykel. Det är i grunden våra biologiska klockor som påverkar vår hormonfrisättning, matsmältning, matvanor, kroppstemperatur och mer.

Genom att jaga solen kommer du säkerligen få tillräckligt med sömn och du ser till att din kropp är synkroniserad så att alla dess processer kan fungera som normalt.

Ta en 10-minuters promenad utomhus

På tal om solen, se till att ta en 10-minuters promenad ute varje dag. Att gå är fantastiskt för ditt välbefinnande eftersom det gör att du kan träna. Genom att gå utomhus specifikt kommer du också att få uppleva frisk luft, D-vitamin och allt som naturen har att erbjuda.

När det kommer till personlig hälsa är promenader det enklaste stället att börja. Börja helt enkelt gå mer. Ta pauser från ditt skrivbord och kör ett par varv runt byggnaden, eller upp och ner på gatan, eller var du nu kan. Allt som spelar roll är att du gradvis ökar sträckan du går varje dag. Att gå är inte bara en lätt vana att börja, det har också förvånansvärt betydande hälsofördelar.

Studier visar att att vara ute i naturen är avslappnande, minskar vår stress, kortisolnivåer, muskelspänningar och hjärtfrekvenser – allt detta är riskfaktorer för hjärt-kärlsjukdom.

Stretcha

Efter din promenad, ta en minut att sträcka på dig. Du kan också prova att stretcha innan du lägger dig eller när du vaknar på morgonen. Stretching är ett enkelt, bra sätt att röra din kropp och andas djupt.

Ät grönsaker

Ett annat hälso- och friskvårdstips som de flesta känner till är att du bör äta mer grönsaker. Om du inte gillar grönsaker kan det vara svårt att se till att du äter rätt mängd grönsaker varje dag. Ett enkelt sätt att se till att du får ditt grönsaksantal är att bara lägga till en grönsak till i din dag.

Var kreativ med hur du lägger till dina grönsaker till din kost också. Du kan dölja den i en smoothie eller göra en läcker sallad med frukt och bär. Oavsett på vilket sätt du införlivar grönsaken i din kost, har du en grönsak till än du skulle ha tidigare.

Hitta ett kreativt utlopp

Eftersom välbefinnande inkluderar mer än bara fysisk hälsa, vill du vårda din kreativa och känslomässiga sida. Att hitta ett kreativt utlopp är ett bra sätt att komma i kontakt med dig själv och ge näring till ditt sinne och själ. Några populära kreativa butiker att överväga inkluderar skrivande, teckning, scrapbooking eller fotografering.

Planera 1 mer aktivitet i månaden med dina vänner eller familj

Många inser inte hur viktigt socialisering är för ditt välbefinnande. Genom att bara planera ett extra socialt evenemang i månaden kan din hälsa förbättras. Se bara till att umgås med dem du älskar, tycker om och är avslappnad runt omkring.

Att anstränga sig för att umgås med vänner och familj kan inte bara göra dig lyckligare, det har många hälsofördelar också. Sinne och kropp reagerar väl på positiva sociala interaktioner, medan isolering kan medföra långtgående komplikationer. Att trivas med andra är som en medicin med alla positiva biverkningar!

Glöm inte att börja smått

Nu när du känner till 7 enkla vanor som kan hjälpa till att stödja ditt personliga välmående, kanske du var upphetsad och motiverad att komma igång.

Innan du omedelbart börjar prova alla dessa aktiviteter och mer, kom ihåg att börja i det små. Om du försöker ändra allt i ditt liv eller lägga till för många nya vanor kommer du sannolikt att bli överväldigad och så småningom glömma vanorna.

När du gör vanan liten är det mer sannolikt att du kommer ihåg det och inte bli utbränd. När du börjar bemästra vanorna, börja lägga till nya eller förbättra de gamla. Innan du vet ordet av kommer du att ha ett liv som fokuserar på hela ditt välbefinnande.

Slutsats

För att hjälpa dig att bli frisk och nöjd ur alla perspektiv är det viktigt att fokusera på ditt personliga välbefinnande. Personligt välbefinnande involverar alla aspekter av ditt liv, inklusive din fysiska hälsa, känslomässiga hälsa och mer.

Genom att fokusera på ditt personliga välbefinnande kan du lita på att alla aspekter av dig själv blir helad och behandlad på rätt sätt. För att använda Platons metafor från början av denna artikel, fokuserar du inte bara på ögat. Du fokuserar på helheten.

För att börja din resa mot personligt välmående, börja med de 7 vanorna ovan. Dessa vanor är enkla nog att du kan införliva dem i ditt dagliga liv utan att bli överväldigad. Beroende på dina behov, justera gärna dessa vanor så att de är relevanta för ditt liv.

 

Related Posts

Lämna ett svar

© 2023 Icedover.nu - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress