Hur man maximerar batteritiden på din iPhone

nathana reboucas x9WGMWwp1NM unsplash

Att ha en iPhone som klarar hela dagen utan att behöva laddas om är en dröm för många. I den här artikeln kommer vi att dela några tips och tricks för att hjälpa dig maximerar batteritiden på din iPhone och få ut det mesta av din enhet.

1. Aktivera Lågenergiläge

Lågenergiläge är en inbyggd funktion i iOS som hjälper till att minska batteriförbrukningen när batteriet börjar bli lågt. För att aktivera Lågenergiläge, gå till Inställningar > Batteri och slå på Lågenergiläge. Detta begränsar bakgrundsaktiviteter och sparar batteri.

2. Justera skärmens ljusstyrka

Skärmens ljusstyrka är en av de största batteriförbrukarna på din iPhone. Sänk ljusstyrkan genom att gå till Inställningar > Skärm och ljusstyrka och dra reglaget till en lägre nivå. Aktivera också automatisk ljusstyrka för att låta din iPhone anpassa ljusstyrkan baserat på omgivande ljus.

3. Aktivera Mörkt läge

Mörkt läge kan bidra till att spara batteri, särskilt om du har en iPhone med en OLED-skärm. Aktivera Mörkt läge genom att gå till Inställningar > Skärm och ljusstyrka och välja ”Mörkt”.

4. Stäng av Bakgrundsappuppdatering

Bakgrundsappuppdatering låter appar uppdatera innehåll i bakgrunden, vilket kan dränera batteriet. Stäng av det genom att gå till Inställningar > Allmänt > Bakgrundsappuppdatering och välja ”Stäng av”.

5. Stäng av onödiga platsinställningar

Många appar använder platsinställningar för att fungera korrekt, men det kan också dränera batteriet. Gå till Inställningar > Sekretess > Platsinställningar och stäng av platsinställningar för de appar som inte behöver det.

6. Stäng av push-meddelanden

Push-meddelanden kan också påverka batteritiden. Stäng av onödiga push-meddelanden genom att gå till Inställningar > Meddelanden och justera inställningarna för varje app.

7. Uppdatera till senaste iOS-versionen

Apple släpper regelbundet uppdateringar som kan förbättra batteriprestanda. Se till att din iPhone är uppdaterad genom att gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering och följa instruktionerna.

8. Undvik extrema temperaturer

Batteriprestanda kan påverkas av extrem kyla eller värme. Försök att undvika att använda din iPhone i dessa förhållanden för att maximera batteritiden.

9. Stäng av onödiga widgetar

Widgetar kan vara praktiska, men de kan också dra extra batteri när de uppdaterar information i realtid. Gå igenom dina widgetar och avaktivera de som inte är nödvändiga. För att göra detta, svep höger på hemskärmen, tryck och håll på en widget, och välj ”Redigera hemskärm”. Tryck på minusikonen för att ta bort de widgetar du inte behöver.

10. Använd Wi-Fi snarare än mobildata

Wi-Fi är ofta mer energieffektivt än mobildata, så anslut till Wi-Fi-nätverk när det är möjligt. Gå till Inställningar > Wi-Fi och anslut till ett tillgängligt nätverk för att spara batteri.

11. Aktivera Flygplansläge i dålig signalstyrka

Om du befinner dig i ett område med dålig signalstyrka kan din iPhone kämpa för att få en signal, vilket drar mycket batteri. Aktivera Flygplansläge i dessa situationer genom att gå till Inställningar och slå på Flygplansläge, eller svep ner Kontrollcenter och tryck på flygplansikonen.

12. Stäng av vibrerande meddelanden och samtal

Vibrerande meddelanden och samtal kan använda mycket batteri. Stäng av dessa funktioner genom att gå till Inställningar > Ljud och haptik och stänga av ”Vibrera vid ringsignal” och ”Vibrera vid tyst läge”.

13. Minska skärmens låstid

Korta ner tiden det tar för din skärm att låsas automatiskt genom att gå till Inställningar > Skärm och ljusstyrka > Auto-lås och välja en lägre tid. Detta minskar tiden skärmen är på när du inte använder din iPhone.

14. Stäng av Siri-förslag

Siri-förslag kan vara användbara, men de kan också påverka batteritiden. Stäng av Siri-förslag genom att gå till Inställningar > Siri och sök > Förslag i sök, Förslag i Kolla upp och Förslag på låsskärm och stänga av dessa alternativ.

15. Undvik att använda dynamiska bakgrunder

Dynamiska bakgrunder är visuellt tilltalande, men de kan också förbruka mer batteri än stillbilder. Välj en stillbild som bakgrund genom att gå till Inställningar > Bakgrund och välja en stillbild från dina foton eller standardbakgrunder.

16. Anpassa inställningar för begagnade iPhones

Om du nyligen har köpt en begagnad iPhone 11 eller någon annan modell är det viktigt att anpassa inställningarna för att maximera batteritiden. Äldre iPhones kan ha försvagade batterier på grund av tidigare användning, så det är ännu viktigare att följa dessa råd och övervaka batterihälsan noggrant.

17. Övervaka batterihälsan

För att förstå hur bra ditt batteri presterar, speciellt om du har en begagnad iPhone 11, gå till Inställningar > Batteri > Batterihälsa. Här kan du se batteriets maximala kapacitet och om det har några prestandaproblem. Om batteriet har låg kapacitet kan det vara värt att överväga att byta ut det för att förbättra batteritiden.

18. Stäng av onödiga animeringar

Animeringar som parallax-effekten och appövergångar kan använda extra batteri. Stäng av dessa animeringar genom att gå till Inställningar > Tillgänglighet > Rörelse och stänga av ”Minska rörelse”.

19. Inaktivera automatisk uppspelning av media

Automatisk uppspelning av media på webbplatser och sociala medier kan dränera batteriet snabbt. Inaktivera automatisk uppspelning genom att gå till Inställningar > Safari > Avancerat > Experimentella funktioner och stänga av ”Mediastyrd automatisk uppspelning”.

Sammanfattning

Genom att följa dessa tips kan du förbättra batteritiden på din iPhone och få ut det mesta av din enhet. Kom ihåg att regelbundet övervaka batterianvändningen och justera inställningarna efter behov för att säkerställa optimal prestanda. Att ta hand om din iPhones batteri kommer inte bara att förbättra dess livslängd, men också ge dig en bättre användarupplevelse.

Liknande inlägg

  • De 10 egenskaperna hos mentalt friska människor

  • Betting livsstilen

  • Är rekrytering HR?