Hur du Använder din tid Klokt – Tips för att Hantera din Tid

Tiden är dyrbar, tiden är ovärderlig. Använd den eller förlora den.

Alla har 24 timmar att spendera på dygnet, men någon använder det för att bli en framgångsrik personlighet och någon använder det för att hitta en ursäkt för att inte göra någonting.

Om du vill nå framgång i livet måste du arbeta med dina färdigheter i tidshantering. Värdera din tid, spendera dina 24 timmar på dygnet för att bli den person du vill bli. Använd din tid klokt.

Gå efter lycka och självtillfredsställelse istället för pengar.

Vad säger studier om tidshantering?

Enligt en studie har en genomsnittlig person 6 timmar per dag som fritid. De flesta av dem vet inte hur de ska använda tiden och de tror också att de inte har tillräckligt med tid att spendera.

Om vi ​​behöver lycka och framgång samtidigt måste vi lära oss att använda tiden på ett klokt sätt. För att utnyttja vår fritid måste vi göra saker som tar oss mot mål på fritiden.

Varför behöver du tidshantering i ditt liv?

Tänk bara på hur mycket tid du har lagt ner på att inte göra någonting.

Försök komma ihåg vad du har uppnått idag.

Om svaret är ingenting måste du ta din tid på allvar. Du bör få varje dag, varje timme, varje minut att räknas. Genom att hantera din tid på rätt sätt kan du organisera ditt liv för att göra det vackrare.

Du behöver hantera din tid bara för att hitta framgång, framgång i allt, dvs liv, karriär, hälsa, relation eller till och med för din sinnesfrid.

Tidshantering hjälper dig att granska din tillbringade dag, hjälper dig att undvika dåliga vanor, och det bästa ger dig mer tid för dina målambitioner.

Det finns några tips som kan hjälpa dig att hantera din tid.

Tips för att hantera din tid klokt

1. Börja din dag positivt

Hur vi kommer att spendera vår dag beror på hur vi börjar vår dag.

Många av oss börjar dagen med mobilen. Vi brukar kolla aviseringar, meddelanden eller scrolla sociala medier. Det är viktigt? Tänk bara på hur mycket tid vi har spenderat på morgonen.

När vi vaknar tenderar vårt sinne att arbeta snabbare, vi kan uppnå stort fokus. Vi bör engagera oss i något som kan ha en positiv inverkan på våra kroppar. Vi borde läsa en bok, gå till ett gym, meditation, trädgårdsarbete och yoga kan vara den bästa idén att börja vår dag.

Om det är möjligt, gå upp tidigt på morgonen och börja dagen tidigt. Om du kämpar för att gå upp tidigt på morgonen, klicka här.

2. Gör en att-göra-lista innan du somnar

Planera din dag efter dig.

Gör vad som helst för att göra din framtid fantastisk eller kan ge dig lycka eller självtillfredsställelse. Gör en checklista över dessa saker. Ordna uppgifter efter prioritet.

Tilldela 3-5 uppgifter för en dag och du behöver bara se till att du slutfört alla uppgifter i slutet av dagen. Planera din dag runt dessa 3-5 uppgifter, försök att granska ditt resultat för dagen, det ger dig mer positivitet att börja en ny dag.

3. Gör korrekt schemaläggning och håll dig till det

Om du vill hantera din tid blir schemaläggning viktigt, schemalägg din dag enligt prioriteringen av uppgifter. Att göra ett schema verkar vara en lätt uppgift men på marknivå är saker annorlunda.

Schemaläggning betyder inte att du aktiverar ditt robotläge. Du måste hantera rätt tid för sömn, rätt tid för roliga aktiviteter, göra ett schema på ett sätt som inte skiljer sig alltför mycket från ditt dagliga liv.

Gör ett enkelt schema först och lägg sedan till fler saker med tiden.

4. Var tydlig med varför du behöver tidshantering

Ibland vill man hoppa över sitt tidsschema och vill leva fritt. Det är okej.

Men för att komma tillbaka på rätt spår med tidshantering behöver du en källa till motivation.

Du måste klargöra varför du behöver hantera din tid. Hitta ett konstant mål som krävde tidshantering. Det målet hjälper dig att bli av med lättja, förhalande, ointresse och brist på uppsåt.

Så var bara tydlig med varför du behöver hantera din tid.

5. Använd mobilen mindre

Teknik är gjord för vår fördel, men vi använder den på fel sätt.

Enligt en nyligen genomförd studie kollar en person sin telefon cirka 300 gånger per dag. Han/hon kontrollerar aviseringar, gilla-markeringar, kommentarer, meddelanden, spelar spel och mycket mer.

En person spenderar 3-4 timmar dagligen på mobilen utan att inse värdet av tid. Användning av överdrivet antal mobiltelefoner som orsakar dålig hälsa, dåligt humör, ångest, stress och depression.

Använd mobiltelefoner till din fördel. Försök att förstå detta citat-

”Om du är på sociala medier och du inte lär dig, inte skrattar, inte blir inspirerad eller inte nätverkar, då använder du det fel.”

6. Ändra definitionen av produktiv tid

De flesta tror att den tid som de får betalt för är en produktiv tid men de glömmer att nämna tid för lycka och självtillfredsställelse.

Sträva efter självtillfredsställelse och lycka istället för pengar. Om du gör något för din lycka och tillfredsställelse så är det inte slöseri med din tid. Även om du gör en tillfredsställande uppgift så ökade din produktivitet relaterad till nästa uppgift gradvis.

Först och främst måste vi ändra definitionen. Det kan vara tiden då du kan växa, tiden som är ansvarig för din lycka, tiden då du känner dig positiv, tiden då du arbetar med dina hobbyer, och så vidare.

7. Försök att vara din egen hjälte

Gör vad en hjälte än gör. Du har tid att spendera, spendera den på det sätt som din ideal gör.

Försök att hantera din tid på ett sätt så att du kan göra vad du vill eller vad du önskar.

Hantera tid för nya färdigheter, nya idéer eller något nytt dagligen. Gå för ett nytt liv, eller så kan du förvandla dig själv fysiskt och mentalt, eller gå för den personlighetsutveckling du vill. Gör de saker som gör dig till en hjälte i din åsikt och får dig att känna dig stolt.

8. Lär dig att säga nej

Säg nej till uppgiften som inte är viktig i livet, du behöver inte säga ja till varje uppgift som du stöter på.

Ett tydligt nej kan spara din dyrbara tid och hjälpa dig att hålla dig till ditt dagliga schema.

9. Gå offline och få kontakt med naturen

Planera en kvällspromenad dagligen, eller se soluppgången eller solnedgången, eller något som förbinder dig med naturen.

Du bokar bara ett möte med naturen dagligen. När du får kontakt med naturen finner du dig själv omgiven av positivitet. Denna positivitet leder till lycka och lycka är avgörande för framgång.

Så det är bara att stänga av din telefon mellan de lediga timmarna på dygnet och försöka få kontakt med naturen vid den här tiden. det hjälper dig att analysera vad du uppnått idag och vad som behöver göras. Denna typ av små avbrott leder till en ökning av din produktivitet.

10. Använd dina mest upptagna tider

Ibland tvingar svåra uppgifter dig att hoppa över ditt dagliga schema.

För att hantera detta måste du förstå dina rusningstider och använda dem väl. Inse att den tidsfas som ger dig mest resultat. Försök att använda dina bästa timmar väl.

Bevara din svåra uppgift för din bästa sändningstid. Bara hantera dessa gyllene timmar väl.

11. Omge dig med positiva människor

Ensamhet är ansvarig för stress. och du kan aldrig hålla ett schema med ett instabilt sinne.

Enligt en nyligen genomförd studie är risken för dödsfall för en ensam person 27 % högre än för socialt aktiva personer.

En social aktiv menade inte en person med 1k följare eller 500 hundra vänner på sociala medier, du borde vara en socialt aktiv person i verkligheten. om du vill förvalta din tid klokt, engagera dig bara i sällskap med begåvade människor.

Försök att lägga till lite tid för att ta itu med några viktiga människor i livet.

12. Undvik prokrastinering

Prokrastinering är orsaken till tidsslöseri. Det tar väldigt mycket av din tid bara att hitta ursäkter för att inte göra det.

Om du ​​behöver slutföra arbetet, gör det nu.

Det kan finnas någon anledning till att skjuta upp, det kan vara ett ointresse, bristande tillfredsställelse, och så vidare.

Om du vill nå framgång, vill hantera tid klokt, det första steget mot det bör du sluta skjuta upp. Ett citat av Abraham Lincoln-

”Du kan inte undgå morgondagens ansvar genom att undvika det idag.” Abraham Lincoln

13. Arbeta med distraktioner

Klipp av distraktion från ditt dagliga liv en efter en.

Du har gjort en tidtabell att följa men möter problem, distraktion kan vara orsaken. Du måste arbeta med din distraktion.

Gör en lista över de saker som tvingar dig att hoppa över ditt dagliga schema, arbeta med det och gå bort från det. Om du kan undvika distraktioner blir tidshanteringen lätt för dig.

14. Tv/Netflix borde vara det sista alternativet

Älskar du att titta på en kriminalthriller eller älskar att titta på serier och spendera timmar på att få ingenting?

Sluta bara.

TV är aldrig ett bra alternativ för att spendera din tid. Människor som tittar på tv i timmar har hälsoproblem, sömnsvårigheter och asocialt beteende. Och det kan öka belastningen på fickan, enligt en studie har du sett nästan 40 000 annonser per år.

15. Undvik multitasking

Multitasking verkar coolt men det finns inget bra med multitasking. Du får aldrig resultat genom multitasking.

Multitaskers fokuserar aldrig på en enda uppgift och de provade för många åt gången. Så om du vill uppnå något gör en sak åt gången. Multitaskers har låg produktivitet i jämförelse med de som gör en uppgift i taget.

Slutsats

Vi spenderar alla 24 timmar på ett dygn men har en tendens att säga att vi inte hade tillräckligt med tid på dygnet.

Tro mig, om du har 26 timmar eller 28 timmar på dygnet så kommer din ursäkt att vara densamma eftersom du spenderar det på saker som inte räknades under dagen. Om vi ​​vill uppnå något i vårt liv så är rollen som tidshantering den största i framgång.

Dessa tips från artikeln kan fungera om du tar din tidshantering på allvar. Använd din tid klokt för att vara den person du vill ha i livet.

Varför behöver vi hantera vår tid?

Tidshantering och långsiktig lycka relaterad till varandra. Om du tror att tidshantering är fienden till din Netflix och njutning så skulle du aldrig kunna hantera din tid. I verkligheten tar denna tillfälliga lycka dig bort från livets verklighet. Hoppa inte över din tidshantering från tillfällig lycka. Tidshantering hjälper dig att leva ett kvalitetsliv och uppnå livsmål.

Related Posts

Lämna ett svar

© 2023 Icedover.nu - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress