10 Sätt att Spendera Mindre Tid på din Telefon – Bryt Telefonberoende!

Nomofobi, rädsla för att vara utan mobiltelefon. Visste du att det finns en term för mobiltelefonberoende? Idag spenderar en genomsnittlig vuxen mer än 4 timmar per dag på en mobilskärm, det är ungefär mer än 1/6 av livet. Är det okej? Inte alls, det är bara en apparat och inte så viktigt att det kostar 1/6 del av livet.

På senare tid har två av Apples aktieägare skrivit ett öppet brev till företaget för att lägga till fler funktioner som kan hjälpa föräldrar att sätta gränser för barns telefoner. Facebook försöker göra samma sak med sin algoritm. Telefonberoende på allvar styr vårt liv och på ett sätt förstör det. Du måste bryta ditt mobiltelefonberoende så snart som möjligt.

Så länge sociala medieföretag tjänar på missbruk, depression och splittring kommer vårt samhälle att fortsätta att vara i fara.

Visste du att en genomsnittlig smartphoneanvändare kollar sin telefon 47 gånger om dagen, att folk ofta kollar sin telefon även utan avisering? Olika studier visar att att använda för mycket av en mobiltelefon är dåligt för ditt fokus och din mentala hälsa.

Förutom att slösa bort din dyrbara tid, orsakar mobiltelefonberoende ångest, sömnstörningar och ibland depression.

Även om mobiltelefonen är en mycket användbar enhet, men beroendet av allt är dåligt för oss. Här är 10 beprövade sätt att spendera mindre tid på din telefon och bli av med ditt telefonberoende.

10 beprövade sätt att bryta ditt telefonberoende

1. Byt bakgrundsbild

Det första du kan göra just nu är att ändra bakgrunden på din telefon på ett sätt som påminner dig om dina livsmål. Sätt en tapet som motiverar dig att göra rätt saker för ditt liv.

Om du tror på kortsiktiga mål, då är det bästa att sätta en bakgrundsbild av dina uppgifter som du behöver uppnå under månaden eller veckan.

2. Ändra dina enhetslösenord

Ändra mobillösenordet som påminner dig om ditt mål. Ställ in ett starkt lösenord som frågar dig varje gång varför du vill använda mobilen just nu?

Detta kommer att hjälpa dig att bara använda din mobiltelefon när du verkligen behöver den.

3. Sätt en regel – Inga sociala medier förrän 17:00

Lägg in det i listan över dina dagliga uppgifter och ställ in en tydlig regel ’Inga sociala medier förrän 17.00 och se till att kontrollera det dagligen. Försök att uppnå listan över dina dagliga uppgifter inom tidsgränsen. Efter detta kan du belöna dig själv med att använda din favoritapp under en tid.

Följ det i det dagliga livet och märk att din produktivitetsnivå ökar.

4. Kom ihåg att det är dåligt att använda mobiltelefonen i sängen

Påminn dig själv om att det värsta med ett mobilberoende är att använda det i sängen. 80 % av smartphoneanvändarna gör detsamma och de flesta lider av sömnstörningar på grund av sina vanor.

Visste du vad som är den viktigaste timmen på din dag? Den första timmen efter att du vaknat på morgonen. Förstör det inte bara för att se taskiga likes, kommentarer eller nyhetsflöde. Gör ditt viktigaste arbete vid den viktigaste tiden på dagen.

5. Gör dina mest beroendeframkallande appar svåra att nå

Det är så psykologi fungerar, när man gör beroendeframkallande appar svåra att nå så försökte man inte om och om igen att nå det. Placera inte alla dina sociala medieappar på startskärmen.

Lägg alla dina sociala medieplattformar i en mapp med namnet ”dåliga appar” eller liknande. Du kan dessutom göra dem lösenordsskyddade med en antydan om ditt livsmål.

6. Stäng av push-aviseringar (notifikationer)

Ett faktum om notiser: i genomsnitt är endast 10 av 100 aviseringar viktiga för dig. Du behövde inte reagera på varje popup som visas på din telefon. För detta kan du stänga av push-meddelanden om dina sociala mediers handtag, e-handelsappar eller andra plattformar som kan distrahera dig.

Du kan hitta det i appar och stänga av det. När du behöver en app går du bara och kollar aviseringar.

Särskilt under arbetstiden, om du ägnar dig åt ditt viktiga arbete eller studier, låt inte ett meddelande eller samtal fånga ditt fokus. Ställ din mobiltelefon tyst eller i Stör ej-läge innan du påbörjar något viktigt. Du kan checka in mellan rasterna och se till att ta om du missar ett viktigt samtal. Men när du tar telefonen i handen, ställ alltid en fråga vilken sak som är viktig för dig just nu.

8. Sluta multitaska

Tror du att du kan scrolla i flödet, titta på tv och äta din middag samtidigt och spara din tid? Sluta. Gör en uppgift i taget, det sparar din tid och ger dig ett bättre fokus på den enda saken. Om du vill jobba eller chatta med din vän eller flickvän, lura dig inte, ge din 100% i varje uppgift. Gör en uppgift i taget som din prioritet, slutför den och byt sedan till en annan, annars känner du att det är svårt att koncentrera dig.

9. Var lojal, kontrollera dina appars aktivitet

Kontrollera appens aktivitet som du vill ta bort från ditt liv på allvar, detta är det bästa sättet att mäta din prestation.

Du kan kolla skärmdumpen från föregående månad och denna vecka. Innan detta är min aktivitet mer än 3 timmar per dag.

10. Ersätt med en god vana

Det dåliga med vanor är att man inte riktigt kan ta bort dem helt, de kommer tillbaka när man känner sig svag. Det bästa du kan göra med din dåliga vana är att ersätta den med en god vana.

Ersätt med böcker eller annat som är positivt för ditt liv.

Du kan välja din favoritsak för att bryta ditt telefonberoende.

Related Posts

Lämna ett svar

© 2023 Icedover.nu - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress