5 Snabba sätt att Förbättra din Motivation

inspiration 1514296 1280

Motivation kan vara en knepig sak. Oavsett om du funderar på att arbeta mot en hälsosammare livsstil, vill ändra din karriär eller komma igång med en ny kreativ hobby, när den initiala spänningen har tagit slut, kan det faktiska arbetet som krävs för att lägga ner innan du börjar se betydande framsteg vara skrämmande.

Förhalning, utbrändhet, nedstämdhet – det finns så många olika anledningar till varför vår motivation kan svikta. Men låg motivation betyder inte att våra framsteg behöver stoppas. Här är fem snabba sätt att kickstarta din motivation och komma tillbaka på rätt spår.

1. Börja på nytt

Du behöver inte vänta till det nya året för att fatta beslut. Att sätta nya mål, göra åtaganden och ge dig själv chansen till en nystart kan hända när som helst. Detta kan hjälpa dig att känna dig pigg och återupplivad, vilket ger dig en välbehövlig boost för att komma igång.

Om du har känt dig tyngd av stora, skrämmande uppgifter eller otydliga vägar mot vad du ska göra härnäst, att ge dig själv en nystart skapar möjligheten att omvärdera vad du vill uppnå, komma på hur du vill göra det och släppa all negativitet som kan ha hållit dig tillbaka.

2. Förenkla dina mål (och din att göra-lista)

För att uppnå mer behöver vi ibland sikta på mindre. Det betyder inte att vi vill uppnå mindre – bara att vi vill fokusera på färre stora, komplicerade mål, vilket möjliggör en mer förenklad att göra-lista.

Ju mer vi försöker sätta på vår att göra-lista, desto mer sannolikt är det att vi känner oss överväldigade. Att skära ner på aktiviteter som inte motiverar eller upphetsar dig kan hjälpa dig att undvika att skjuta upp. När vår att göra-lista känns rörig kan det vara förvirrande. Var börjar du? Vad är den verkliga prioriteringen? Varför gör du det här igen?

Håll saker enkelt. Du kan alltid utöka dina mål senare, när du har börjat se framsteg.

3. Prova femminutersregeln

Femminutersregeln används vanligtvis för att skjuta upp, femminutersregeln kan hjälpa dig att känna dig mer produktiv och i sin tur mer motiverad som du börjar se verkliga framsteg.

Förbind dig att spendera bara fem minuter på en av uppgifterna på din att-göra-lista. Ofta räcker det att gå förbi de första minuterna för att hjälpa dig komma in i flödet av saker och fortsätta förbi din tilldelade tid. Att använda en timer kan hjälpa dig att undvika att titta på klockan och samtidigt påminna dig om att bedöma hur du mår när din tid är ute. Om du känner dig mer motiverad, fortsätt! Om inte, varför inte prova att ta en kort paus och sedan komma tillbaka för att prova ett annat objekt på din lista?

4. Fokusera på tacksamhet

Att vara tacksam för saker är inte bara en form av artighet, det kan ha en betydande inverkan på dig också. Forskare har funnit att att uttrycka tacksamhet för något bra i ditt liv kan bidra till att förbättra din känsla av självvärde, konditionsnivåer och övergripande hälsa. I grund och botten kan öva på att uttrycka tacksamhet fungera som en stämningshöjare som i sin tur hjälper dig att komma in i rätt tänkesätt för att få saker gjorda.

5. Gör det inte ensam: Arbeta med en expert

Utan någon som kan hålla oss ansvariga kan det vara lätt att skjuta upp saker och förlora vår motivation. Om ingen tittar, misslyckas vi ens eller bara försenar att komma igång? Att skapa en känsla av ansvar kan hjälpa oss att driva oss själva framåt även när våra motivationsnivåer kan släpa.

En motivationscoach kan hjälpa till att:

  • Utvärdera din nuvarande situation.
  • Sätt upp tydliga, uppnåeliga mål och milstolpar för att hjälpa dig att hålla dig motiverad på vägen.
  • Lär dig nya strategier och metoder för att arbeta, tänka, hantera tid och stress.
  • Hjälper dig att spåra dina framsteg och fira framgångar.

En coach kan hjälpa dig att lära dig, växa och nå dina mål. Att arbeta med en expert garanterar inte framgång, men det kan hjälpa dig att utrusta dig med de kunskaper och färdigheter som behövs för att ta dina framsteg till nästa nivå.

Liknande inlägg

  • Varför du bör Använda ett AI-verktyg för ditt skrivande

  • Hur Läxhjälp kan Hjälpa Skolbarn

  • Vad är Högskoleprovet? Förklarat!