9 Tips för att bli mer Produktiv

apple 1853337 1280

Alla strävar efter produktivitet i det dagliga livet men vad får de? De har bara en hektisk dag. Att bli upptagen och springa efter en att-göra-lista och vara produktiv är två olika saker. Att vara produktiv innebär att du uppnår mer med färre ansträngningar.

Ha ditt schema i åtanke, vi kommer med de mest kraftfulla tipsen för produktiva dagar från några av de bästa självhjälpsböckerna i branschen. Den här artikeln är baserad på livsstilen för några mest produktiva människor inom sina områden. Här är listan över de 9 mest kraftfulla tipsen för att bli mer produktiv.

1. 20-20-20 Morgonregel

Sättet du börjar din dag på formar kraftfullt hur produktiv du kommer att vara under hela dagsljuset. En produktiv dag börjar på morgonen, Robin Sharma i boken 5 AM club diskuterar hur vi ska leva den första timmen av vår morgon för att få ut det mesta av vår dag.

Morgonreglerna 20-20-20 föreslår att vi ska dela upp vår första timme på morgonen i 3 delar à 20 minuter och börja dagen med 20 minuters rörelse, 20 minuters reflektion och 20 minuters inlärning.

Du kan ta det som de första 20 minuterna för kroppsrörelser (som träning, jogging eller bara promenader), och ägna de nästa 20 minuterna åt din mentala hälsa (meditation eller granska din årliga eller dagliga att-göra-lista) och den sista 20 minuter tillägnad att lära och växa (läs böcker eller lyssna på podden under de sista 20 minuterna av morgontimmen).

2. Daily 5 koncept

En av de största hemligheterna för vissa produktiva människor är att de gör en daglig att-göra-lista och uppnår den listan under hela dagen. Och detta dagliga 5-koncept är den utökade och smartare versionen av att göra-listan.

I Daily 5-konceptet kommer du att tilldela dig själv 5 viktiga och uppnåeliga saker under dagen och försöka få till dem alla.

Föreställ dig att göra 5 små viktiga saker varje dag tar dig närmare ditt livs viktigaste mål, om du kunde upprepa det i bara en månad kommer du att nå 150 viktiga små saker på en månad och 1800+ uppgifter under ett år.

3. Eisenhower Matrix

Eisenhower-matrisen kommer från boken ”7 habits of very effective people”, den hjälper dig att snabbt avgöra vad du bör arbeta med och vad du bör ignorera.

Allt du gör i livet kan klassificeras efter vikt och brådska. Vi spenderar ofta våra liv fokuserade på de Brådskande sakerna istället för de Viktiga sakerna. och denna matris kommer säkert att hjälpa dig att välja rätt prioritet att börja dagen med.

Detta är 2 X 2-matrisen, som hjälper dig att prioritera viktiga och brådskande uppgifter. Eisenhower-matrisen gör din prioritet tydlig än någonsin.

4. 80/20-principen för tidshantering

80/20-principen för tidshantering gör det tydligt att vårt 80 % resultat av arbetet kommer från 20 % av all tid. Och om vi vill öka vår produktivitet måste vi arbeta för att bättre utnyttja våra 20 % av tiden.

Med andra ord, ju bättre vi arbetar i våra 20%, desto bättre blir det totala resultatet. För att förstå detta skulle vi kunna ta exemplet med ett kontorsmöte, 80% av resultatet av mötet kommer från de viktigaste 20% av mötet om vi kommer att kunna utnyttja dessa 20% bättre kommer vi att få bästa möjliga lösning.

Dessa 20 % tider på dygnet är de högsta timmarna på dagen som ger 80 % av det totala resultatet under hela dagen. Du bör använda detta för att uppnå dagens viktigaste och mest brådskande uppgifter. Ju bättre du använder dessa 20 %, desto bättre blir resultatet, men först måste du identifiera dina 20.

5. 60/10 fokusregel

Ingen, inte ens högproduktiva människor, kan fokusera åtta timmar i sträck. Det är helt enkelt inte möjligt. Genomsnittspersonen har en gräns för att utföra en viss uppgift med fokus och som är något mellan 20 till 45 minuter.

Det betyder att du behöver en paus i din session i små delar och desto bättre är att ge dig själv tid att slappna av i 10 minuter på 60 minuter.

Ta en liten paus i 10 minuter eller ändra fokus på en annan sak bara för att göra ett nytt pass med bra fokus igen. Dessa 10 minuter ger dig bränsle för de kommande 50 minuterna. du kan göra detta med 50 minuters fokus och 10 minuters avslappning eller kan ta 2 pass på 25 minuter med 5-5 minuters paus.

Tänk på att välja något att lätta på under dessa 10 minuter av avkoppling.

6. Avstånd från distraktioner

En notis från dina sociala medier och om du kollar den kommer du i genomsnitt vara tillbaka på arbetsytan efter 25 minuter. Och du kommer att bli förvånad över att veta, enligt data, behövde mer än 90 % av meddelandena inte din uppmärksamhet vid den ögonblickliga tiden. Men det kostade dig dyrbar tid.

Med e-postmeddelanden, sociala medier och tusen små att göra är det lätt att bli distraherad när du försöker vara produktiv. För att vara mer produktiv i din dag måste du ta avstånd från distraktioner, särskilt från din mobiltelefon.

Gör en lista över andra saker som kan distrahera dig och försök att eliminera dem.

7. Ingen multitasking

Multitaskers är aldrig allroundare, de är de som lämnar varje uppgift halvfärdig eller tar mer tid än vanligt. Om du vill bli mer produktiv bör du undvika multitasking varje gång.

Det här är inte bara vi, forskare visar att vi (nästan alla) är dåliga på multitasking. Egentligen betyder multitasking att du byter fokus på två separata saker tillsammans och resulterar i att du uppnår båda med mer tid. Varje gång du byter uppgifter måste du fokusera på sakerna och som i slutändan tar mer tid.

Att eliminera multitasking är en av de mest produktiva vanorna du kan utveckla. Ju bättre du ersätter med vanan att koncentrera dig på en sak i taget, ett steg i taget.

8. Andra vindpasset

Det andra vingpasset handlar om att få energi i dagens andra fas. På morgonen hjälper en perfekt sömn dig att komma till jobbet snart, men du kan känna brist på energi under senare hälften av dagen, för vi har ett andra vindpass.

Enligt många fitnessexperter och undersökningar är träning på kvällen efter arbetstid ett utmärkt sätt att bränna fett och även lindra stress och oro. Träning under den senare hälften av dagen hjälper dig att få energi igen och gör dig aktiv resten av dagen.

Schemalägg ett andra träningspass i slutet av din arbetsdag för att ge dig en andra vind för en fantastisk kväll. Du kommer att slå den utmattning som de flesta känner efter jobbet, återuppliva dina viljestyrka batterier så att du förbättrar dina kvällsval och till och med hittar ditt sug efter socker på natten är betydligt lägre.

Du kan också välja din favoritaktivitet på kvällsträningen (simning, dans, jogging eller vad du vill)

9. 7+20 sömnmönster

Vi är alla bekanta med timing för nattsömn, vi behöver någonstans mellan 7 och 9 timmars sömn på natten beroende på vår kropp. Men de extra 20 minuterna av tupplurar under dagen kan öka ditt fokus, hjälpa dig att hålla dig aktiv och viktigast av allt återställa ditt system.

Sömn är det bästa sättet att återhämta din kropp och själ. Det finns en bok skriven om detta ämne, ”Ta en tupplur och förändra ditt liv”, i den här boken hjälper författaren dig att förstå hur en tupplur kan öka din produktivitet. De flesta rekommenderar en kort tupplur på 15-20 minuter för bättre produktivitet för dagen.

En snabb tupplur på 20 minuter hjälper dig att återställa ditt system och ger dig en explosion av vakenhet.

Det är vad de flesta verkligen behöver för att undvika sömnighet och få en energikick.

Liknande inlägg

  • De 10 egenskaperna hos mentalt friska människor

  • Betting livsstilen

  • Är rekrytering HR?