Hur man Behärskar konsten av Självdisciplin

woman 1866081 1280

Känner du dig ibland skyldig att din dag går utan någon prestation och du känner att du inte har någon kontroll över ditt liv?

Eller ibland lever du en perfekt dag men du är inte konsekvent med den. Du är inte ensam i att känna så, du behöver bara behärska självdisciplin. I det här inlägget behandlar vi problemen och lösningarna för att bemästra konsten att självdisciplin.

Men innan vi dyker in i inlägget vill vi bara säga: ”ingenting kommer att hända om du inte gör något”. Din handling är det enda som kan göra dig till en självdisciplinerad person. Du måste vakna upp och stå upp för dig själv. Du är den enda personen som kan förändra ditt liv.

Först tar vi upp varför.

Varför du inte är en självdisciplinerad person

Varför är du långt ifrån framgång just nu? för att du inte är självdisciplinerad i livet. Jag tror att många av er inte gillar det här, men du är inte självdisciplinerad eftersom du tror att det fungerar för dig att vakna klockan 04:00 och det kommer att ge dig en extra börda. Du är inte självdisciplinerad för att du tycker att disciplin låter tråkigt i livet.

Människor tror också att självdisciplin inte betyder någon spänning och lycka i livet. De tror att självdisciplin betyder straff.

Vi kämpar för att vi går med strömmen som en död fisk. Folk går efter saker som verkar glänsande för dem, de spelar tv-spel, skvallrar med vänner eller hänger på sociala medier och tycker att de gör ett bra jobb. Utan tvekan verkar distraktioner verkligen trevliga, men är ofta inte bra för ditt liv på en längre sikt.

Enligt en studie tenderar de som utövar självdisciplin att leva ett mer organiserat och lyckligt liv än oorganiserade människor. Självdisciplin är en gammaldags sak men det är den mest effektiva egenskapen för framgång i en värld full av distraktion.

Din självkontroll är den viktigaste färdigheten du behövde i ditt liv. I denna värld av sociala medier och distraktion är det en svår uppgift att bemästra konsten att självdisciplin. Du behöver skapa något som verkar glänsande av din distraktion. Ditt mål bör vara ljusare än en distraktion.

Varför du behöver ha självdisciplin

Disciplin är huvudingrediensen som krävs på resan till framgång. En lång resa eller ett omöjligt mål kan uppnås med stor disciplin.

Kanske har du talang, mål och viljestyrka men utan disciplin fungerade det inte för dig. Att bemästra konsten att självdisciplin hjälper dig att uppnå storhet.

En person med självdisciplin har en positiv aura och en stor förmåga att fatta ett livsbeslut. De slösar inte tid på saker som inte hjälper dem och de har mer tid för andra. De har kontroll över sina vanor och har viljestyrka att uppnå vad de vill av livet.

I nästa segment diskuterade vi några hemligheter bakom självdisciplin.

Tips för att få mer självdisciplin

1. Sätt upp ett mål du kämpar för

Mål är viktiga eftersom det ger dig riktning och de borde vara ditt första steg mot en självdisciplinerad dig.

Om du har ett mål att vakna klockan 04.00 behöver du inte vakna prick klockan 04.00 från och med imorgon. För att vara självdisciplinerad måste du skapa en vana. Du kan skapa denna vana genom att ändra din livscykel med 10 minuter dagligen, det kan ta tid men gör dig disciplinerad att gå upp på morgonen.

Motiv kommer att spela en stor roll i din vana, du behöver ett kristallklart motiv för att utveckla en vana. När du vet anledningen till varför du vill utveckla en vana kan ingen stoppa dig för att uppnå ditt mål. Innan du sätter ett mål bör du komma ihåg att du inte är en maskin, gör det SMART

Sätt upp ett realistiskt mål att ingen av livets pelare – hälsa, familj, pengar och självliv ska vara obalanserad.

2. Analysera ditt mål

Känn målet för ditt liv och dela upp det nu i år, månader, veckor och dagar. Du sätter ett mål, nu är det dags att analysera det. Dela upp det i små milstolpar och gör en ritning av hur du kan uppnå det.

Du vill ha ett disciplinerat liv och du sätter ett dagligt mål att läsa 20 sidor böcker. Försök att köpa intressanta självhjälpsböcker som kan hjälpa dig att öka din vana att läsa. Och när du har utvecklat vanan, köp vilka böcker du vill läsa.

Börja inte med en ointressant eller svår sak.

3. Ta måndagsmotivation på allvar

Måndagen sätter hela stämningen för veckan. Det kommer att sätta en ton för att motivera dig på det hela taget. Måndag är den bästa dagen att börja med något. Ta denna måndag för att börja din resa mot en disciplinerad dig.

4. Schemalägg din dag

Disciplin, allt börjar med en dag och när varje dag är disciplinerad blir ditt liv disciplinerat och du är inte längre en slav av ditt humör.

Börja dagen med att bädda sängen, det första som ger dig en känsla av självdisciplin på morgonen och ställ in tempot för hela dagen.

Du har ett mål men hur du ger tid till det beror på ditt dagliga schema. Var inte hård mot dig själv och skapa ett realistiskt dagligt schema att följa. Ett enkelt schema med hårda regler.

Gör det regelbundet, det tar dig mot framgång.

5. Börja smått

Nu är det dags att agera, efter att ha gjort ett schema är det dags att följa detta. Om du har ett tajt schema, gå inte för allt på en dag.

Gör en bra sak på en dag som tar dig nära ditt drömliv. Ge dig själv lite tid att följa det schema du vill ha.

Var realistisk, det kräver tid att vara disciplinerad. Håll dig på stigen tills den blir en daglig ritual.

6. Gör en lista över dina distraktioner och ta bort dem

När du börjar följa ditt dagliga schema och du står inför ett nytt problem – distraktion. Gör en lista över saker som distraherar dig och försök ta bort dem.

Som det är uppenbart verkar distraktion mer glänsande från dina mål och det ger dig en känsla av att personen som ägnar sig åt distraktioner lever ett vackert liv men verkligheten är annorlunda. Det är kort tid lycka, självkontroll ger dig nöjet av livet.

Distraktion har bara en negativ inverkan på ditt mål och tar dig bort från dina mål.

7. Tvinga dig att hålla dig till schemat

Upp- och nedgångar är en del av livet. Du kommer att följa allt i dina uppgångar men hur är det när du känner dig nere? Du måste tvinga dig själv att hålla dig på vägen när distraktion kallar dig.

Nej betyder klart nej till distraktioner. Håll dig på stigen, när det är som svårast. Säg det högt, ditt humör kan inte styra ditt liv.

Kom ihåg en tydlig regel. missa inte två dagar i rad.

8. Följ 21-regeln

Psykologi säger om du vill växa eller lämna någon vana. Ge dig själv en tid på 21 dagar.

När du har gjort vissa saker i minst 21 dagar, blir du van vid dem. Mer övning skapar ett mönster i ditt undermedvetna och dessa vanor är nu en del av din dagliga ritual.

’Rule of 21’ är nyckelregeln för att bemästra konsten att självdisciplin. För att lägga till något permanent i livet behöver du ibland 66 dagar.

9. Du behöver en förebild

En förebild är ett levande exempel på att ditt mål är uppnåeligt. Kanske är det svårt, men någon har uppnått det.

Hitta en framgångsrik person med samma typ av mål i livet. Du kan lära dig deras rörelser och bemästra dem med din disciplin. Läs deras berättelser, motivera dig och följ dem med ett öppet sinne.

10. Var inte för hård mot sig själv

Var inte för hård mot dig själv dagen då du missar att träffa det dagliga schemat. Du är en lärande och det kommer att ta lång tid att bemästra konsten av självkontroll.

Ånger låter dig inte gå någonstans. Acceptera att du har en dålig dag och håll dig till ditt schema från och med nästa dag.

11. Glöm inte – du övar självkontroll

Du är på diet och glasshinken framför dig kan förstöra allt ditt hårda arbete, gör det som hjälper dig att komma ihåg att du är på självkontroll.

Omge dig med saker som påminner dig om din självkontroll eller så kan du ta stöd från din familj och vänner.

Gör anteckningar som hjälper dig att hålla kontakten med dina mål, sätt en bakgrundsbild om dina mål på din dator eller mobil, och klistra in en affisch på fönstren och dörren till ditt rum som hjälper dig att hålla dig borta från distraktionen.

12. Prata med dig själv

Det bästa botemedlet för att göra dig bättre varje dag är att prata med dig själv.

Prata själv för att analysera hur du mår. Prata själv för att spåra dina framsteg och förstå dina för- och nackdelar.

Visualisera ditt disciplinerade schema, tänk på dina kryphål och engagera dig igen i din resa för att bemästra konsten att självdisciplin.

13. Momentum kommer att vara nyckeln

Om du inte gör något kommer ingenting att hända. Håll dig på vägen tills någon yttre kraft inte gäller i ditt liv. Öva självkontroll och behärska konsten att självdisciplin.

Missa inte en dag utan en ordentlig anledning.

Du kan uppnå nästan alla mål i livet när du väl har bemästrat konsten av självdisciplin. Att känna till fördelarna och vikten av självkontroll, det finns ingen anledning att undvika det. För ett bättre liv måste du lära dig självkontroll och behärska konsten att självdisciplin.

Ditt liv kommer att bli enklare och mer flexibelt, när du väl uppnår självkontroll och kommer ditt liv att bli vackrare än du tror.

Liknande inlägg

  • Varför du bör Använda ett AI-verktyg för ditt skrivande

  • Hur Läxhjälp kan Hjälpa Skolbarn

  • Vad är Högskoleprovet? Förklarat!